QTP Questions and Answers

Find the answers at the end of the questions.

1) Quick Test Professional (QTP) is used as,
a) Functional Testing tool b) Performance Testing tool c) Usability Testing tool d) Bug tracking tool


2) The below vbscript code is used for,

Set qtApp = CreateObject(“QuickTest.Application”)
qtApp.Launch
qtApp.Visible = True

a) For launching Function Generator b) For opening QTP using Automation Object Model c) For creating Object Repository from Coding d) For making ActiveScreen visible


3) Extension of vbscript  function library file is,
a) .vbs b) .mtr c) .lib d) .qtp


4) Which one of the below is External add-in in QTP?

a) ActiveX add-in b) Visual Basic add-in c) Java add-in d) Web add-in


5) Which is used to add report statements in QTP report file?
a) showreport b) reporter.writeline c) reporter.reportEvent d) printReport


6) In QTP, properties of Test Objects are stored in
a) ObjectSpy b) Active Screen c) Object Repository d) Library


7) Which is used for storing Data used by Test Iterations in QTP?
a) Local sheet b) Global Sheet c) Action Sheet d) Object Repository


8) Which view will allow us to edit the vbscript code in QTP?
a) Keyword view b) Expert View c) code view d) view source


9) The Test Management Tool which can be easily integrated with QTP is,
a) Test Track b) Bugzilla c) Object Repository d) Quality Center


10) Which is used for storing Data used by Action Iteration in QTP?
a) Local sheet b) Global Sheet c) Object Repository d) External Action


11) Outcome of the below QTP code (vbscript) is,

Set obj = CreateObject("WScript.Shell")

sCmnd = "%windir%\SYSTEM32\rundll32.exe user32.dll,LockWorkStation"
obj.Run sCmnd, 0, False

a) Runtime error b) Computer will be locked automatically. c) Computer will be unlocked d) will throw syntax error


12) Which is used for verifying whether the Actual result matches with expected result in QTP?
a) ObjectSpy b) Object respository c) Checkpoints d) Expert view


13) Which is built-in add-in QTP?
a) TE add-in b) java add-in c) web add-in d) .net add-in


14) Setting in one instance of QTP IDE can be transferred to another machine using,
a) Data driver b) Function Generator c) Step Generator d) Automation Object Model


Answers


(1) a  (2) b  (3) a  (4) c  (5) c  (6) c  (7) b  (8) b  (9) d  (10) a  (11) b  (12) c  (13) c  (14) d

Leave a Reply